Home

Rojen je bil 22. aprila 1956 v Veliki Polani, kjer je leta 1971 končal osnovno šolo. Že v mladosti je začutil v sebi Gospodovo povabilo: »Pridi, hodi za menoj«, zato je povezal s kapucini in nadaljeval šolanje na Gimnaziji Želimlje. Teologijo je študiral v Ljubljani in bil 11. junija 1983 v domači župnijski cerkvi v Veliki Polani posvečen v duhovnika.

Kot kapucinski duhovnik je bil najprej kaplan v Štepanji vasi v Ljubljani (1983 – 1989). Kot župnik je služboval v Kančevcih v Prekmurju (1989 – 1994). Od tam je odšel za župnika v Celje, v župnijo sv. Cecilije od koder so takrat upravljali še Svetino (1994 – 1996).

Na njegovo osebno željo ter s privoljenjem redovnih predstojnikov ga je mariborski škof leta 1996 imenoval za upravitelja župnije Sv. Tomaž pri Ormožu. Potem ko je bil leta 2002 inkardiniran med duhovnike mariborske nadškofije, je bil imenovan za župnika pri Sv. Tomažu in to službo opravljal do odhoda v bolnišnico.

V petnajstih letih službovanja v župniji Sv. Tomaža je navezal prisrčne stike s svojimi župljani. Kot katehet je pri otrocih in mladih rad spodbujal k povezanosti z domačo župnijo in krajem. V zadnjem času si je prizadeval, da je še uspešno izpeljal obnovo zunanjščine župnijske cerkve sv. Tomaža.

V zadnjih letih je bolehal za sladkorno boleznijo, kar je med drugim povzročilo hude posledice na očeh. Ob spoznanju, da vedno težje opravlja svojo službo, je zaprosil za invalidsko upokojitev. Gospodar življenja pa ga je rešil zemeljskih bolezni in tegob ter ga poklical, da bi bil pridružen bogoslužju izvoljenih v nebesih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s