Home

“Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo!”

Pastoralno leto 2012 / 2013:  LETO  VERE

Člani ŽPS

Pred nami je leto vere, ki ga je ob 50-letici začetka drugega vatikanskega cerkvenega zbora razglasil papež Benedikt XVI.  V tem letu naj bi odkrili in poglobili potrebo po ponovnem odkritju vere, da bi nas zajelo prenovljeno navdušenje nad srečanjem s Kristusom.

V pastoralnem letu 2012 / 2013 bomo člani ŽPS še posebej premišljevali slovenski pastoralni načrt “Pridite in poglejte”. Tudi letos nam bo v študijskem delu naših srečanj v pomoč priročnik Naše poslanstvo.

V naši župniji smo pastoralni načrt pripravili že pred leti in je bil na škofiji Celje že potrjen. V preteklih letih smo tako naš načrt že delno analizirali, pregledali kaj smo že postorili, kaj še moramo.

Tudi letos se bo naš  ŽPS  sestajal vsak drugi ponedeljek v mesecu po večernicah.  Dnevni red naših srečanj je tudi že utečen; uvodni molitvi in blagoslovu za naše delo bo sledil študijski del – naša premišljevanja bodo letos osredotočena na pastoralni načrt, kot je omenjeno že zgoraj. V drugem delu pa bomo spregovorili o tekočih zadevah v župniji.

 

 Pastoralno leto 2011 / 2012: PRAVIČNOST V LJUBEZNI

Naš  ŽPS se praviloma sestaja vsak drugi ponedeljek v mesecu po večernicah. Srečanje je razdeljeno na dva dela. V prvem, takoimenovanem študijskem delu,  se pogovarjamo in razmišljamo o različnih vsebinah. Letos so bile te vsebine združene pod naslovom Pravičnost v ljubezni.  Za pomoč pri študijskem delu nam služi priročnik, ki ga vsako leto pripravi Odbor za ŽPS pri SPS.

V drugem delu pa spregovorimo  o tekočih zadevah, o dogodkih, ki  smo jih oziroma  jih bomo pripravili, o vključevanju različnih skupin v dejavnosti župnije, njihovem medsebojnem sodelovanju, o pastoralnem delu v župniji, itd.  Zadnje srečanje ŽPS v pastoralnem letu (pastoralno leto sovpada z veroučnim, šolskim leto in traja od septembra do junija) pa je namenjeno oceni opravljenega dela v preteklem obdobju, ter zbiranju idej, predlogov za nadaljnje delo.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s