Home

 

V pastoralnem letu 2012 / 2013 bodo srečanja FSR potekala vsako drugo nedeljo v mesecu. Srečanja se bodo začela s sveto mašo ob 9.30. Duhovni asistent bratstva je septembra 2011 br. Pavel Košir.

 

PREDSTAVITEV FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA IN KRAJEVNEGA BRATSTVA FSR SV. CECILIJA CELJE -Kapucini

Sv. Frančišek Asiški (1182-1226) je ustanovil po navdihnjenju Svetega Duha tri redove: prvi red (frančiškani, minoriti, kapucini), drugi red (klarise – po sv. Klari Asiški) in tretji red (za kristjane v svetu). Zato se je Frančiškov svetni red (FSR) dolga stoletja imenoval »Tretji red sv. Frančiška «, njegovi pripadniki pa »tretjeredniki«.

KAKO POSTANEŠ ČLAN FSR?

Če si naklonjen sv. Frančišku in njegovim idealom ali te privlači njegova karizma te prijazno povabimo, da se prijaviš našemu Krajevnemu bratstvu Sv. Cecilije pri kapucinih v Celju. Kontaktna oseba je BRIGITA BUCAR, tel. 041 314-531 ali ZDENKA PENIC, tel. 031 586-044.

Tako postaneš kandidat. Kandidatura (postulat) traja 6 mesecev. Nato sprejme krajevno bratstvo kandidata s posebnim obredom v leto oblikovanja, v enoletni noviciat. Po končanem noviciatu izreče vsak novinec pred bratstvom zaobljubo živeti evangeljsko zivljenje v svetu, po zgledu sv. Frančiška in v skladu z Vodilom in Konstitucijami FSR.

FSR ima redna mesečna srečanja vsako prvo nedeljo v mesecu s pričetkom s sv. mašo ob 15.00 uri, ki jo za žive in rajne člane bratstva daruje naš duhovni asistent br. Rafael JENKO.

Znotraj našega bratstva deluje tudi Molitvena skupina sv. Frančiška in sv. Klare, ki ima svoja redna mesečna srečanja vsako drugo sredo v mesecu po večerni sv. maši. Nasa molitvena skupina je odprta za vse župljane, lepo vabimo vse molivce da se nam pridružijo.

Molitveni nameni so: za Cerkev doma in v svetu, za našo novo škofijo in nove duhovne poklice, za župnijo, nase družine in mladino, za mir v svetu in spreobrnjenje grešnikov.

Vsakega 27. v mesecu pri večerni sv. masi molimo za MIR v Duhu Assisija.

Znotraj bratstva deluje tudi Odbor, ki skrbi za bolne in ostarele iz našega bratstva ter Odbor za posvetitev JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU.

Enkrat na leto vodstvo našega bratstva organizira enodnevno duhovno obnovo, na katero povabimo brate in sestre sosednjih bratstev. Pod organizacijo NS FSR pa se udeležimo tudi romanja v Assisi.

DOBRE INFORMACIJE NAM NUDIJO KNJIGE:

  • o življenju sv. Frančiška,
  • knjige in revije frančiškove duhovnosti,
  • Vodilo in Konstitucije (zlasti razlaga obojega).

Primerno sredstvo informiranja in notranje rasti je revija »BRAT FRANČIŠEK«, ki je glasilo FSR v Sloveniji


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s