Home

Srečanja naše biblične skupine imamo ob četrtkih po večerni sv. maši. Zbiramo se v župnišču, približno deset udeležencev. Za nas je sreča in milost, da imamo strokovnega voditelja p. Marjana, ki nas vodi zanesljivo, v domačnosti, svobodi in iskrenosti, tako, da se počutimo kot apostoli, ki jih je Jezus na njihovo prošnjo učil moliti, kot je sam molil k Nebeškemu Očetu.

Naše srečanje se začne z molitvijo večernic za tisti dan. Potem skupaj preberemo odlomek iz Božje besede, ki smo jo dobili na prejšnjem srečanju. Letos premišljujemo o sv. Evharistiji, ki jo spoznavamo v Stari in Novi zavezi Svetega pisma. S tem se pripravljamo na Evharistični kongres, da bi obrodil čimbolj bogate sadove. Vsak ima priliko in možnost, da pove svoje doživljanje Božje besede: kako se ga je dotaknila, kako ga je nagovorila v konkretnem življenju ali kaj morda ni razumel. S tem drug drugega zelo bogatimo oz. obogatimo. Duhovni voditelj p. Marjan nas pri tem spremlja, usmerja in nam daje tudi konkretne teološke razlage ob naših določenih vprašanjih in dilemah.

V skupini se počutimo zelo povezani med seboj, zato se radi zbiramo in z veseljem v srcih razidemo. Ura srečanja nam kar prehitro mine in komaj čakamo, da se naslednji četrtek zopet srečamo.

Vtis

Ko je to govoril, je neka žena iz množice povzdignila glas in mu rekla: »Blagor telesu, ki te je nosilo, in prsim, ki so te dojile!« On pa je rekel: »Še bolj blagor tistim, ki Božjo besedo poslušajo in se po njej ravnajo.«(Lk 11,27-28)

Lahko rečem, da Božjo besedo poslušam že od malih nog, pa vendar je nisem slišal do svojega 40. leta. Prav tako, kot je rekel nekdo na enem od naših srečanj, da je bilo, kot da ni hotel slišati. Ker tudi jaz Božje besede nisem razumel, je v svojem življenju nisem mogel upoštevati in se po Njej ravnati. Hrepenel sem po sreči, ki sem si jo po svoje predstavljal, vendar sem se počutil vedno bolj praznega in bednega. Sedaj pa vedno bolj spoznavam, da prave sreče brez Boga ni in pri tem mi zelo pomaga naša biblična skupina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s