Home

“Svetost prenavlja svet”

Devetnevnica na čast Slomšku

Molimo s Slomškom

Blaženi Anton Martin Slomšek

Pozdravljeni, naši obiskovalci! In dobrodošli!

 

Novo cerkveno leto, ki ga začenjamo z današnjo, prvo adventno nedeljo (27.11.2011), se kot nepopisan list odpira pred nami.

Slovenski škofje so novo cerkveno leto razglasili za jubilejno Slomškovo leto. Slovesna razglasitev je bila včeraj, ravno na njegov rojstni dan (26.11.), pred njegovo domačo hišo na Ponikvi.

Septembra prihodnje leto bo minilo 150 let od smrti velikega Slovenca – A.M. Slomška. Ko se ob tem jubileju oziramo nanj, vidimo, kako veliko vlogo je imel v slovenski preteklosti in kako pomemben je tudi za sedanjost ter prihodnost – kot vzornik in priprošnjik. Zato želimo obujati in ohranjati spomin nanj, da bi iz vrednot, za katere se je toliko trudil, tudi mi živeli. Obenem pa se z zaupanjem izročamo njegovi priprošnji v naših osebnih ter skupnih potrebah in molitvah. Nebeškega očeta ob tem prosimo, da njegovo svetost kmalu potrdi z enim čudežem ian da bi bil Slomšek prištet med svetnike, kanoniziran. (povzeto iz zgibanke Molimo s Slomškom)

Jubilejno leto bo zaznamovano z geslom:  “Svetost prenavlja svet”.

V rubriki  s tem imenom (“Svetost prenavlja svet”)  bomo liste novega, Slomškovega, leta popisali z njegovimi drobtinicami. Prebirajte jih z nami!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s