Home

SKRB ZA CERKEV IN ŽUPNIJSKE PROSTORE

Bog povrni vsem, ki ste v februarju poskrbeli za urejenost cerkva in župnijskih prostorov. V marcu so za župnijsko cerkev na vrsti župljani  Brega in Maistrove ulice.

 

POSTNI GOVORI V CELJSKI STOLNICI 2012

Vsak postni petek bodo med sv. mašo ob 18. uri v stolnici postni govori. Postne govore bo imel škof dr. Stanislav Lipovšek, posvečeni pa bodo  različnim pastoralnim področjem.  Lepo vabljeni!

2. marec: Mladi – nosilci nove evangelizacije (sodelujejo mladi, skavti…)

 

MAVRICA – ZNAMENJE ZAVEZE Z BOGOM

V Postu so tudi otroci povabljeni k graditvi in obnavljanju prijateljstva med seboj in Bogom. Za to se bomo trudili z dobrimi deli do bližnjega, več molitve, odrekanju hrani ter posedanju pred TV ali računalnikom, za dobre odnose v družini in družbi… Skušali bomo biti tudi zvesti pri obisku nedeljske sv. maše… V ta namen bo pred nami nastajala mavrica – znamenje zaveze z Bogom. Vsako nedeljo bodo otroci na plakat ob kipu Marije v cerkvi nalepili listke ene barve. Med tednom bodo plakat še dopolnili pri veroučnih urah.

 

PRVI PETEK IN SOBOTA V MESECU

V četrtek vabljeni k maši in molitvi za nove duhovne poklice, v petek k spovedi, češčenju Jezusovega Srca in v soboto k molitvi za svetost duhovnikov.

 

OBISK BOLNIKOV NA 1. PETEK

Običajen obisk bolnikov in ostarelih na 1. petek bo zaradi odsotnosti br. Pavla preložen za en teden, torej na petek, 9. marca.

 

ŽUPNIJSKI KRIŽEV POT

Tudi letošnji postni čas bomo v naši župniji obogatili s križevim potom. Vabimo vas, da se nam pridružite v nedeljo, 4. marca 2012 (2. postna nedelja). Zbrali se bomo ob 15. uri na travniku in med potjo na Miklavški hrib premišljevali o postajah križevega pota.

V tiskanih oznanilih je bil naveden napačen datum župnijskega križevega pota, za kar se opravičujemo!

 

 

NABIRKA  prihodnje nedelje bo za bogoslovje in jo toplo priporočamo.


Advertisements