Home

PEPELNICA

Po starodavnem obredu pepeljenja spominja Cerkev svoje vernike na usodo smrti kot na poslednjo in najbolj gotovo resničnost slehernega življenja. Pepel, ki ga potresemo na glavo, je znamenje neizbežne minljivosti zemeljskega bivanja; pa ne samo to – še bolj je pepel znamenje ranljivosti in krhkosti sedanjega življenja. Mnogokrat se ljudje s svojim bivanjem počutimo tako trdno zasidrane, močne in neogrožene … A vendar, kako malo je potrebno, da se nam vse sesuje v prah in pepel… In človek, ki je bil nekoč nekdo in nekaj, ostane trpeče bitje, odvisno v svojih najbolj osnovnih potrebah od pomoči, žrtve in dobrote bližnjih.

Obred na pepelnično sredo nam sporoča prav to:

Življenja nima nihče iz svoje lastne moči in ničesar ni, kar bi si mogli dati sami in bi se s tem lahko ponašali. Življenjske sile je v nas le toliko, kolikor in kadar nam jo naklanja Oče, ki je v nebesih. Vse, kar smo in kar imamo, je njegov dar. Zato je edini pravilni odnos do življenja hvaležnost Stvarniku za vse. Vsak pa, kdor se ponaša in napihuje v tem, kar je, je kakor nespameten mož, ki si je hišo postavil na pesku.

KRIŽEV POT

Je značilna pobožnost postnega časa, ki nas ob sočutju do trpečega Kristusa spodbuja k osebnemu spreobrnjenju in pokori. Križev pot bo vsak petek pred jutranjo in večerno mašo in v nedeljo pred večerno mašo.

SREČANJE MOLITVENE ZVEZE ZA DUHOVNE POKLICE V MARIJINI CERKVI V CELJU

Vsako tretjo nedeljo v mesecu bo redno srečanje MZDP celjske škofije. Ob 15. uri bo molitvena ura, ki jo vodi ena od dekanij celjske škofije, ob 16. uri pa bo sveta maša za nove duhovne poklice, ki jo bo vodil škof msgr. Stanislav Lipovšek. V nedeljo 19. februarja vodi molitveno uro dekanija Celje.

Lepo vabljeni!

– Od 9. do 11.  marca bodo v Nazarjah duhovne vaje za molivce za duhovne poklice.

– 13. maja bo ob 15. uri v Marijini cerkvi v Celju srečanje za vse člane MZDP celjske škofije.

 


Advertisements