Home

ŽUPNIJSKA STATISTIKA ZA LETO 2011

Zakrament svetega krsta je iz naše župnije prejelo  15 otrok  (leta 2010 – 17) , od tega 5 dečkov in 10 deklic. Zakonskih je bilo 6 otrok, 8 je bilo nezakonskih otrok. Iz drugih župnij je bilo pri nas krščenih  11 otrok.

Prvoobhajancev je bilo 16 (leta 2010 trije).

Zakrament svete birme je prejelo 14 naših mladih župljanov (2010 – 12).

Cerkvenih porok ni bilo (2010 – 6 parov), od drugod so bili trije pari.

Cerkvenih pogrebov je bilo 35 (leta 2010 – 31), od tega 22 moških in 13 žensk; najstarejši moški je umrl v 98-letu starosti; v enaki starosti je umrla tudi najstarejša župljanka.

ZAHVALA

Bratje kapucini se želimo ob koncu leta zahvaliti vam vsem. Ne moremo našteti vseh in vsega, kar ste v iztekajočem se letu storili dobrega za samostan, za obnovo, za župnijo in vse tri cerkve. Vsem in vsakemu posebej Bog povrni: ključarjem, članom gospodarskega in župnijskega pastoralnega sveta, ministrantom, vsem, ki ste čistili in krasili cerkve in župnijske prostore, oskrbovalcem cerkva in okolice, bralcem, pevcem in organistom, kitaristom,  voditeljem različnih skupin, katehistinjam in animatorjem, sodelavcem Karitas, skavtom.

Za vso pomoč in sodelovanje ob božičnih praznikih pa se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali in pomagali pri čiščenju, pripravi in okrasitvi cerkva, darovalcem smrekic in cvetja, jasličarjem, vsem ki ste pomagali pri obhajanju bogoslužij: pevcem, bralcem, ministrantom, skavtom, mladim … Vsem iskreno Bog povrni!

GOSPODOVO RAZGLAŠENJE, 6. januar

Božično praznovanje ali božični čas, kot ga imenujemo kristjani, se zaključi s praznikom Gospodovega razglašenja ali svetih treh kraljev.

Na ta dan se spomnimo, kako so modri z vzhoda (bili so zvezdoslovci) ob pomoči zvezde repatice, ki so ji sledili, našli dete Jezusa, Marijo in Jožefa. Prišli so se mu poklonit in mu prinesli darila: zlato, miro in kadilo (to so bili kraljevski darovi).

Še danes na ta dan koledniki marsikje obiskujejo hiše in nad vrata s kredo zapišejo G+M+B. Mnogi mislijo, da gre za začetnice imen svetih treh kraljev: Gašper, Miha, Boltežar. Vendar naj bi napis v resnici pomenil  Christus Mansionem Benedicat, to je blagoslov, ki se po slovensko glasi: Kristus, blagoslavljaj to hišo (zato tudi ponekod zapišejo: C-M-B).

PRVI PETEK IN SOBOTA V MESECU

V četrtek vabljeni k maši in molitvi za nove duhovne poklice, v petek k spovedi, češčenju Jezusovega Srca in v soboto k molitvi za svetost duhovnikov.

BLAGOSLOV OTROK

Prihodnjo nedeljo, 8. januarja, na praznik Jezusovega krsta, bo blagoslov otrok. Starši, lepo vabljeni, da pripeljete k blagoslovu svoje malčke.

Vabilo na blagoslov otrok 2012

BLAGOSLOV DOMOV

V tem tednu bodo blagoslovi še v Zagradu, na Polulah in v Liscah. Tisti, ki želite blagoslov posebej, se prijavite v pisarni ali po telefonu.

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKIH PROSTOROV

Hvala vsem, ki ste v decembru skrbeli za lepoto naših cerkva. Za župnijsko cerkev je v januarju na vrsti Košnica.

Zakrament svetega krsta so prejela NajaSpomnimo se nje in njene družine v molitvi

Prag večnosti je prestopil Jože Kopinšek, Maistrova ul. 29. Gospod daj mu večni mir in pokoj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s