Home

BLAGOSLOV OTROK

V nedeljo 09. januarja 2011 smo se udeležili družinske svete maše v župnijski cerkvi Sv. Cecilije v Celju in obeležili spomin na Sveti krst. Pri sv. maši so bili z nami naši botri, starši in stari starši. Cerkev je bila polna in slišati je bilo veselje, smeh in jok naših otrok.

Ko smo poslušali Božjo besedo je marsikatero srce občutilo dotik Božje ljubezni, ko je Gospod zaklical: Ti si moj ljubljeni sin ! Te besede me vedno znova opogumljajo tudi v časih, ko se vedno večkrat srečujemo, z odtujenostjo med nami in našimi bližnjimi, pa tudi drugimi iz naše bližnje in širše okolice. Dan spomina na Sveti krst nas ponovno in vsakokrat znova spomni na ljubezen, ki je potrpežljiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje,  ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine

(1 Kor. 13, 4-8).

Pri sveti maši smo imeli tudi posebno priložnost, da smo spoznali Marijine sestre, ki so nas prisrčno in toplo pozdravile in se nam vsaka posebej predstavile. Bogu hvala, ker Nas vedno znova kliče in čaka, da mu odpremo svoje srce, da nas lahko oblije z reko žive vode.

Mateja Škrinjar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s