Home
GOSPODOVO ROJSTVO – BOŽIČ (25. december) – Božič je praznik rojstva Jezusa Kristusa. Njegovo rojstvo je zgodovinsko dejstvo, po njem štejemo leta. Kristjani pa praznujemo božič kot skrivnost Kristusovega učlovečenja. Vsako leto znova nas spominja, da je Bog tako ljubil svet, da je poslal svojega edinorojenega sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, temveč imel večno življenje.
V petek je bil prvi sveti večer – začetek praznovanja Gospodovega rojstva. Blagoslovili smo svoje domove in molili ob jaslicah, se udeležili polnočnice.

Dan po božiču obhajamo praznik sv. Štefana, prvega mučenca. Kako to, da je praznik sv. Štefana prišel v neposredno bližino božiča? V tem naključju gledamo globok pomen. Učlovečeni Bog – Jezus potrebuje prič, ki pričajo zanj z življenjem in smrtjo. Ta učlovečeni Bog je hotel biti odvisen od ljudi, ki bodo živeli njegovo oznanilo in ga širili dalje. Tako je mučenec sv. Štefan najboljši božični pridigar.

Ta dan je tudi dan samostojnosti in enotnosti, zato se bomo Bogu zahvalili za domovino in samostojnost. Hkrati pa se zavedamo, da imamo kristjani v naši družbi neodtujljivo dolžnost graditi in oblikovati slovensko državnost po krščanskih načelih. Iskrene čestitke vsem tudi ob državnem prazniku.

Pri mašah bomo blagoslovili vodo in sol.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: Zate imam Luč –  Na razpolago so svečke in vložki za svečke.

V Marijini cerkvi v Celju je do 9. januarja 2011 VSESLOVENSKA RAZSTAVA JASLIC.

BOŽIČNI KONCERT: Moško Pevsko društvo “Pod gradom” Celje vabi danes, v nedeljo, 26.12.2010 ob 18.45 (po večerni maši) na tradicionalni božični koncert v naši cerkvi. Zborovodja je Robert Vodušek.

TISK Naročnine za leto 2011: Družina  78,00 €,  Ognjišče 27,50 €. Spodbujamo tiste, ki še niste naročeni, da se odločite tudi za verski tisk.

Na razpolago so Pratika (4,9o €), Marijanski koledar (2 €), žepni koledarček (0,10 €) in stenski koledar – list (0,50 €).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s