Home

DUH ASSISIJA – MOLITEV ZA MIR, 27. oktober 2010

Duh Assisija se imenuje gibanje, ki se je začelo z molitvijo za mir 27. oktobra 1986, ko je papež Janez Pavel II. povabil predstavnike vseh verstev in cerkva v Frančiškovo rojstno mesto Assisi in tam skupaj z njimi molil za mir.
Vabljeni k molitvi za mir v našo župnjisko cerkev in k sveti maši ob 18. uri.

MAŠA IN MOLITEV ZA PO VOJNI POBITE V KOŠNICI, 31. oktober 2010

Letos bo izjemoma molitev za po vojni pobite v Košnici v nedeljo, 31.10.2010 po maši v Tremerjah ob 11.30 ob spominskem križu v Košnici. Lepo Vabljeni.

MAŠE ZA RAJNE

V mesecu novembru bomo vsak dan darovali sveto mašo za tiste pokojne, ki nam jih boste priporočili. Pripravili smo kuverte z listi, na katerega napišete vse tiste, za katere naj molimo in darujemo svete maše. Kuverte skupaj s priloženim darom za svete maše oddajte v košarico pri oltarju. Kar boste darovali več, bomo namenili za ureditev župnijskih prostorov.

DAR SVEČE

Tudi letos nas Župnijska Karitas vabi k nakupu nagrobnih sveč. Na ta način želi Karitas naše župnije na poseben način sodelovati v naši pripravi na bližajoče se praznike, ko bodo oživeli spomini na tiste naše domače, prijatelje, znance, ki jih je Gospodar življenja že povabil k sebi. Sveče lahko kupite po vseh nedeljskih svetih mašah pred župnijsko cerkvijo, pa tudi po maši v Tremerjih.Cena sveče je *1,20 € – izkupiček bo Karitas namenila tistim v naši župniji, ki našo pomoč zares potrebujejo.

Verjamemo, da se bomo vsak po svojih močeh odzvali vabilu ŽK in z nakupom sveč nekomu pomagali do nasmeha na obrazu. Lahko pa tole zapišemo tudi takole: Nosimo bremena drug drugemu – kot nam govori geslo letošnjega pastoralnega leta. In nas spodbuja k dejanjem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s