Home

Molitvena noč za duhovne poklice

Pomanjkanje duhovnikov postaja resen pastoralni izziv in naloga. Starejši duhovniki omagujejo in odhajajo, mladih pa ni. Zato bomo še bolj zaupno prosili za nove duhovne police. V ta namen bomo že ustaljenemu molitvenemu dnevu pridružili še molitveno noč za duhovne poklice.

Pravijo da ima noč svojo moč; v pozitivnem smislu. Ponoči sta se uresničili osrednji skrivnosti naše vere: skrivnost učlovečenja (Božič) in skrivnost Kristusovega vstajenja (Velika noč). Ponoči se tudi dalje vidi kot podnevi; vidijo se zvezde. Noč je tudi zibelka dneva. Apostol Pavel pravi: »Ura je že, da se zbudite iz spanja … Noč se je pomaknila naprej in dan se je približal. Odvrzimo torej dela teme in nadenimo si orožje luči.« (Rim 13, 11-12)

Bog daj, da bi se po naši molitvi in našem delu za duhovne poklice podkrepljeni z našim osebnim zgledom približal »novi dan«, ki bo Cerkev v naši domovini obdaril z novimi duhovnimi poklici in obnovljeno zvestobo tistih, ki smo že vstopili v Gospodov vinograd.

Za molitveno noč, ki naj bo od petka na soboto v noči s 3. na 4. septembra, predlagamo priloženi razpored molitvenih srečanj, da bomo nekoliko podobni Jezusu, ki je noč prečul v molitvi (prim. Lk 6, 12).

K molitvi še posebej vabljeni vsi sodelavci v župniji, zlasti člani ŽPS, cerkveni pevci, starejši ministranti, liturgični sodelavci, katehisti in katehistinje, animatorji, mladinske skupine,  skavti in člani molitvenih skupin.

Ura Molitveno bdenje v župnijah
23h do 24h Celje – Sv. Danijel (molitvena ura), Celje – Sv. Cecilija, Celje –Sv. Duh, Nova Štifta
24h do 01h Celje – Sv. Danijel (polnočnica)

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice

Molitveni dan za duhovne poklice za celjsko škofijo bo v soboto, 11. septembra 2010 v Petrovčah. Ob 9.00 uri bo molitvena ura za duhovne poklice, med katero bo poseben program za ministrante. Ob 10.00 uri bo somaševanje duhovnikov z mariborskim nadškofom pomočnikom dr. Marjanom Turnškom. Med mašo bo med pripravnike za diakonat in prezbiterat sprejet bogoslovec celjske škofije Ivan Šumljak iz Zibike.

Na to duhovno srečanje lepo vabimo vse molivce za duhovne poklice ter ministrante iz vse škofije. Naj našo molitev in naše delo za duhovne poklice spremlja obilen božji blagoslov, varstvo Božje Matere Marije ter zgled in priprošnja blaženega škofa A. M. Slomška

+ Stanislav Lipovšek, celjski škof

Vsi, tudi mladi, lepo vabljeni k našemu bdenju in molitvi v petek, 3. septembra ob 23. uri.

SREČANJE ZA MINISTRANTE iz naših kapucinskih župnij bo v soboto, 4. septembra ob 9. uri. Vsi ministranti, lepo vabljeni.

SREČANJE ŽPS bo v ponedeljek, 30. septembra ob 18.45. Vsi člani lepo vabljeni.

PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA V MESECU V četrtek vabljeni k maši in molitvi za nove duhovne poklice, v petek k spovedi, češčenju Jezusovega Srca in v soboto k molitvi za svetost duhovnikov.

VSESLOVENSKO SREČANJE MLADIH V STIČNI bo v soboto, 18. septembra.

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN ŽUPNIJSKIH PROSTOROV – Bog povrni vsem, ki ste v avgustu čistili in krasili naše cerkve. V mesecu septembru župnijsko cerkev čistijo Breg, Maistrova ulica, Lisce in Polule. Ta petek bo večje čiščenje in prosimo tudi ostale za pomoč.

50 let naše župnije – 4. septembra 1960 je bila ustanovljena župnija Celje – Sv. Cecilija. Zunanjo slovesnost bomo obhajali  v nedeljo, 5. septembra. Zahvalno sveto mašo ob 16. uri bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Po maši bo družabno srečanje.

Ta dan ne bo svete maše v Tremerjah ob 10.30 in večerne maše ob 18. uri.

Prosimo vas, da nam bi pomagali pri pogostitvi (kruh, pecivo). Vse, ki ste nam pripravljeni priskočiti na pomoč, prosimo, da zaradi lažje priprave praznovanja, pokličete na tel. 031 / 661 – 075 (Majda).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s