Home

SREČANJE ZA STAREJŠE, BOLNE IN INVALIDE, ki sami sicer ne morejo k rednim nedeljskim mašam, bo prihodnjo nedeljo pri maši ob 9.30. Po maši bo prijateljsko srečanje.

SLOVENSKI EVHARISTIČNI KONGRES: Še mesec nas loči od prvega slovenskega evharističnega kongresa in razglasitve prvega slovenskega mučenca Lojzeta Grozdeta za blaženega. Za vsakega udeleženca bo pripravljena vrečka, v kateri bodo kapa, pelerina, spominski podobici in bogoslužna knjižica. Cena vrečke je 5 evrov, za predšolske in osnovnošolske otroke pa bo na voljo brezplačno. Prijavite se čim prej v župnijski pisarni.

»Čaščenje Najsvetejšega zunaj maše je nadaljevanje in poglabljanje tega, kar se je zgodilo v samem evharističnem bogoslužju,« je zapisal papež Benedikt  XVI.  v  svoji apostolski spodbudi Evharistija – zakrament ljubezni. Zato smo verniki povabljeni, da obiščemo cerkev tudi takrat, ko v njej ni maše, se ustavimo pred tabernakljem in počastimo Jezusa pod podobo kruha in vina. Tudi v naši cerkvi  je omogočeno vernikom častiti sveto Rešnje telo pol ure pred jutranjo (ponedeljek do srede) ali večerno (četrtek do nedelje) sveto mašo, moliti zase, za svoje,  za mir in za zveličanje vsega sveta. Tak zaupen pogovor utrjuje vero, poglablja ljubezen in, kot pravi sedanji papež, vernika »vedno usmerja v cerkveno občestvo ter v njem prebuja zavest pripadnosti Kristusovemu telesu, Cerkvi. « V času priprave na Slovenski evharistični kongres bi se morali tega vedno bolj zavedati in častiti Jezusa pod podobo kruha kot svojega Odrešenika.

Spodaj objavljamo posnetek nastopa našega otroškega zborčka pri sv Jožefu.

Marija hvala

[videofile][/videofile]

Zdaj sem tu moj bog

[videofile][/videofile]


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s