Home

Kristus je vstal, Aleluja!

»Svetloba slavno vstalega Kristusa naj prežene temine srca in duha!«
celjski bratje kapucini

Velikonočno voščilo in pozdrav  novega celjskega škofa Msgr. dr. Stanislava Lipovška

Velikonočno voščilo slovenskih škofov
Velikonočna poslanica nadškofa Antona Stresa

VELIKONOČNA OSMINAVelika noč ni praznik, s katerim bi ‘opravili’ kar v enem dnevu, tako bogato vsebino ima, da ga razširimo še na naslednje dni. Pravzaprav bodo vsa naša praznovanja in vse naše življenje nosilo pečat velikonočnega dogodka. Naj nas srečanje z vstalim Kristusom v teh dneh utrdi v tem velikonočnem razpoloženju.

VELIKONOČNI PONEDELJEK – Svete maše bodo v župnijski cerkvi ob 8.00, 9.30 in 18.00, v Tremerjih ob 10.30 in na svetem Milkavžu ob 16.00, kamor ste posebno lepo povabljeni saj so Celjani na velikonočni ponedeljek vedno romali k sv. Miklavžu v Emavs.

POROČNI JUBILEJI – Skupno praznovanje zakonskih jubilantov bo na belo nedeljo, 11. aprila pri maši ob 9.30. Gospodu se bomo zahvalili za zvestobo vseh, ki letos praznujete 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 … letnico skupnega življenja.

Vse jubilante, ki letos praznujete eno od omenjenih obletnic, lepo vabimo k naši skupni slovesnosti. Prosimo vas, da se prijavite v župnijski pisarni.

BIRMA v naši župniji v nedeljo, 18. aprila ob 9.30. Birmovalec bo apostolski administrator msgr. Jože Kužnik.

Birmanci začnejo devetdnevnico na velikonočni četrtek. Takrat se bodo tudi srečali z birmovalcem. K maši lepo vabljeni tudi starši in botri. Vsi pa birmanke in birmance spremljajmo z molitvijo.

DOHODNINA – Obveščamo vas, da imate možnost, da pol odstotka svoje dohodnine namenite kateri izmed družbeno koristnih ustanov. Med njimi smo tudi bratje kapucini. Posameznik zaradi tega ne bo plačal več dohodnine, ampak bo država pol odstotka dohodnine, ki se sicer plača, razporedila po njegovi želji. Tako država želi samo natančneje izvedeti, komu želite nameniti svoj prispevek. Bratje kapucini bomo ta sredstva uporabili za vzgojo naših mladih, ki se pripravljajo na redovniški in duhovniški poklic.

Davčna številka naše Slovenske kapucinske province je: 20104081. Bog povrni za vašo dobroto in svobodno odločitev, da tudi tako podpirate naše življenje.

ZAHVALA – Bog povrni vsem, ki ste kakorkoli pomagali v pripravah in poteku obredov Velikega tedna in Velike noči: vsem ki ste poskrbeli za čiščenje  in okrasitev cerkva, bralcem, pevcem, organistom, pomočnikom, ministrantom, skavtom. Prav tako Bog povrni za vse darove samostanu.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s