Home

SVETI VEČER

V četrtek prvi sveti večer – začetek praznovanja Gospodovega rojstva. Blagoslovili bomo svoje domove in molili ob jaslicah. Molitev je na priloženi podobici. Na razpolago je tudi kadilo in oglje.

Sveta maša za otroke in družine z majhnimi otroki bo v župnijski cerkvi ob 20. uri. Otroci k maši prinesite kuverte – vaš dar v akciji Otroci za otroke.

Ob 22. uri bo sveta maša v Tremerjah.

Ob polnoči bo polnočnica v župnijski cerkvi.

GOSPODOVO ROJSTVO – BOŽIČ (25. december)

Božič je praznik rojstva Jezusa Kristusa. Njegovo rojstvo je zgodovinsko dejstvo, po njem štejemo leta. Kristjani pa praznujemo božič kot skrivnost Kristusovega učlovečenja. Vsako leto znova nas spominja, da je Bog tako ljubil svet, da je poslal svojega edinorojenega sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, temveč imel večno življenje ( Jn 3,16).

Praznovanje božiča je bogato v ljudskih običajih. Samo če pomislimo na lepo slovensko navado postavljanja jaslic in božičnega drevesca. Tudi božično drevesce ima lepo simboliko: spominja na Kristusa, ki je drevo življenja in luč sveta. In ne pozabimo: jaslice nas bolj vabijo in spodbujajo k molitvi, kot k občudovanju!

BOŽIČNA OSMINA

Božič spada med največje krščanske praznike, zato ga praznujemo cel teden.

Dan po božiču obhajamo praznik sv. Štefana, prvega mučenca. Kako to, da je praznik sv. Štefana prišel v neposredno bližino božiča? V tem naključju gledamo globok pomen. Učlovečeni Bog – Jezus potrebuje prič, ki pričajo zanj z življenjem in smrtjo. Ta učlovečeni Bog je hotel biti odvisen od ljudi, ki bodo živeli njegovo oznanilo in ga širili dalje. Tako je mučenec sv. Štefan najboljši božični pridigar.

Ta dan je tudi dan samostojnosti, zato se bomo Bogu zahvalili za domovino in samostojnost. Hkrati pa se zavedamo, da imamo kristjani v naši družbi neodtujljivo dolžnost graditi in oblikovati slovensko državnost po krščanskih načelih. Iskrene čestitke vsem tudi ob državnem prazniku.

Pri mašah bomo blagoslovili vodo in sol.

 

BOŽIČNI KONCERT

Moško Pevsko društvo “Pod gradom” Celje vabi v soboto, 26. 12. 2006 ob 18.30 uri (po večerni maši) na tradicionalni božični koncert v naši cerkvi. Zborovodja je Robert Vodušek

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA:

KAJ TI BO PLAMEN, ČE NI SRCA ZRAVEN

Plamen so v našo župnijo prinesli naši skavti.
Na razpolago so svečke in vložki.

BLAGOSLOV DOMOV

Z blagoslovom vaših domov bomo začeli v soboto, 26. decembra v Košnici, sledijo Tremerje.
Tisti, ki želite blagoslov posebej, se prijavite v pisarni ali po telefonu.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s