Home

V naslednjem tednu so šolske in veroučne počitnice. To je tudi čas skavtskih zimovanj. Skavti zelo radi čimveč časa preživijo v naravi, jo spoznavajo, krepijo svoje telo in urijo skavtske spretnosti. Tako se ta konec tedna volčiči in volkuljice (najmlajši skavti) ter popotniki in popotnice Knežjega stega Celje 1 odpravljajo na Resnik nad Zrečami. Tam pa so zadnji vikend v januarju zimovali že odrasli skavti. Srednja starostna veja – izvidniki in vodnice pa bodo zimovali zadnji vikend v februarju na Golteh.Vabimo vas, da utrinke teh dogodkov spremljate v fotogaleriji na naši spletni strani oz. na skavtskih spletnih straneh.

baden-powell1929

22. februarja pa skavti po vsem svetu praznujejo DAN SPOMINA. Tega dne se je leta 1857 rodil ustanovitelj skavtstva Robert Baden Powell kot osmi od desetih otrok mame Henriette Grace ter očeta H. G. Baden Powella, anglikanskega župnika. Kaj se je kasneje dogajalo z njim, vedo vsi skavti. Izobraževal se je za vojaka, služboval po različnih državah, pisal knjige, risal, premagal Bure, nadeli so mu ime ˝volk, ki nikoli ne spi˝, se poročil z 32 let mlajšo Olave, ki je imela rojstni dan istega dne… Leta 1907 je nekaj nadobudnih mladcev peljal s seboj na otok Brownsea … Leta 2007 smo praznovali 100 letnico skavtstva in pred petnajstimi leti se začela tudi naša zgodba.
Skavti našega stega in odrasli skavti bomo praznovali Dan spomina prihodnjo nedeljo s skavtsko mašo ob 9.30 uri. Vabimo vas, da se nam pridružite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s