Home
gaspari1

Božič. Na dnu našega srca tli iskra, ki želi sanjati o Bogu, ki je ljubeč, prijazen in sočuten. Bog pa nas vodi skozi puščavo, kjer nas uči preproste soodvisnosti, pravičnosti, uglašenosti z njim, našimi brati in sestrami. Uči otroško dušo in jo vodi korak za korakom, do kraja ljubi in na popoln način pomaga.
Dete upanja se rojeva v skromnih jaslih, vztrajno oznanja mir ter slavi božjo dobroto in usmiljenje. Zato, sledimo Ljubezni, ko nas pokliče, čeprav je njena pot strma in težka. In kadar nam govori,  ji verjemimo, četudi nam njen glas pretresa sanje, kot nam sever pustoši vrtove. Tako se nam Bog razodeva v tihi Božični noči, nam daje moč in smisel življenja in trpljenja.


Tudi letos Dete prihaja s povabilom, da mu sledimo v vsej njegovi človeški preprostosti in se veselimo odrešenja, ki je z njim prišlo med ljudi. Zato naj nas Njegov prihod  spomni na vse trenutke v življenju, ko Jezus zaman trka na naša vrata – na naša srca. Odprimo jih in ga povabimo, naj vstopi in prebiva z nami. Ne samo v teh bleščečih božičnih dneh, tudi v dnevih preizkuše
nj in trpljenja.

Ko si leto za letom želimo blagoslovljene in vesele božične praznike, si pri tem želimo predvsem, da bi vera, upanje in ljubezen ob teh praznikih premagale ovire in težave, ki nas tarejo, da bi ob praznovanju božiča močno in globoko doživeli srečo družinske povezanosti, lepoto in upanje novega življenja, odrešujočo moč božje in človeške ljubezni in predvsem tistega veselja, ki so ga angeli oznanili pastirjem.


Naj tudi v naših srcih zažari luč, luč radosti in sreče, luč, ki nikoli ne ugasne. Blagoslovljen Božič in vse dobro v prihajajočem letu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s