Home

Luč miru iz Betlehema je že prispela v Slovenijo. V naši cerkvi jo bomo sprejeli v nedeljo, 21. decembra. Skavti  jo bodo prinesli proti koncu osme maše. Sveta maša ob 9.30 uri bo skavtska. Po vseh mašah bodo skavti delili luč, na razpolago bodo tudi sveče. Letošnjo poslanico LMB, ki  nosi naslov »Nekaj ti manjka«, si preberite v nadaljevanju. Naj ne manjka miru in luči v naših srcih, da bomo lahko sprejeli  KRALJA, KI PRIHAJA.
plakat3
NEKAJ TI MANJKA
Hej, človek, malo postoj. Daj mi trenutek. Rad bi te videl.
Nemiren si, begaš in iščeš, hitiš. Drviš, da bi našel, kar si želiš. Samo srečo. Samo srečo želiš.
Človek, malo postoj. Daj mi trenutek. Rad bi te slišal.
Razumem te, vem, kaj iščeš. Saj iščeva isto: nekaj, kar bi dalo smisel korakom, upanje stiskam, luč temi. Nekaj manjka, drži?
Človek, malo postoj. Daj mi trenutek. Rad bi ti rekel besedo.
Doslej sem le plaval na svojih oblakih. Dober sem bil in se trudil za vse. A nekaj je manjkalo mojim besedam, korakom, dejanjem in skritim željam. Da bi res videl, da bi res slišal. Da ne bi se gledal z dejanji v zrcalu, da ne bi poslušal le svojih besed.
Ta drobna malenkost … Reciva ji luč. Luč bi mi res spremenila korake. Luč bi mi res osvetlila poti. Luč bi mi dala mir in veselje. Luč bi pregnala strah in obup.
Kje bi jo našel, to luč?
Človek, malo postoj. Daj mi trenutek. Rad bi te imel rad.
Dolgo sem iskal. A danes … sem jo našel. V tebi! V tebi sem našel to drobno luč. V tebi, ki mi nosiš smeh in obup, upanje in bolečino. Vse to se sežiga v najinem srečanju – če te hočem videti, če te hočem sprejeti. In zraste plamen, in zraste luč. Luč, ki bi ti jo rad dal. Luč, v kateri se rojeva Bog. On ti daje, kar si iskal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s